Tarinani

Olen vuonna 2001 syntynyt vapaapainija, ja on hienoa, että olet kiinnostunut tutustumaan tarkemmin tarinaani ja uraani. Synnyin ja kasvoin Pohjois-Pohjanmaalla Oulaisissa, mutta intohimoni painiin vei minut kohti suurempia haasteita. Seuratasolla olen aina edustanut ylpeänä Ylivieskalaista seuraa Vieskan Voimaa, jossa olen saanut mahdollisuuden oppia ja kasvaa urheilijana.

 

16-vuotiaana lähdin Kuortaneelle Ahto Raskan valmennukseen. Tämän samaisen ajanjakson aikana suoritin myös ylioppilastutkintoni Kuortaneen lukiossa. Kuortane tarjosi loistavat puitteet sitoutua sekä urheiluun että opiskeluun, luoden vahvan perustan tulevaisuudelle. 

 

Myöhemmin elämä vei minut Helsingin sykkeeseen, ja siellä edelleen asun ja harjoittelen. Syksyllä 2022 palasin kotiin varusmiespalveluksesta Kaartin jääkärirykmentin urheilukoulusta. Armeijan jälkeen aloitin opiskelun liiketalouden parissa Laurea-ammattikorkeakoulussa, tasapainoillen urheilun ja akateemisen maailman välillä. 

 

Joona Vuoti Team Vuoti paini wrestling vapaapaini
Joona Vuoti teamvuoti vapaapaini

Valmennukseni on vankalla pohjalla Niko Kettusen johdolla, ja fysiikkaharjoittelustani vastaa taitava Levi Earl. Tavoitteenani on omistautua täysipäiväisesti vapaapainille ja tavoitella kansainvälisen painimaailman huippua. Päivittäiset harjoitukseni suoritan Helsingin Urheassa, joka tarjoaa kattavat puitteet huippu-urheilulle: kuntosali, molski, juoksusuorat, lääkäripalvelut, fysioterapia ja palautumishuoneet. 


Kiitos, että olet mukana matkallani kohti tavoitteitani. Voit tutustua tarkemmin sivustooni saadaksesi lisätietoja, päivityksiä ja kurkistuksia kulissien taakse. Yhdessä teemme tästä matkasta unohtumattoman ja tavoitteiden täyttämää! 

Saavutukseni

Scroll to Top