Loukkaantuminen avaa uusia mahdollisuuksia – Joona Vuoti 2.0

Urheilussa sattuu ja tapahtuu, eikä huippu-urheilu ole millään tavalla terveellistä. Loukkaantumiset eivät siis ole mitään poikkeuksia vaan niitä sattuu enemmän ja vähemmän kaikille. Olennaista ei olekaan se, loukkaantuuko ja kuinka pitkäksi aikaa vaan se, kuinka siitä kuntoutuu ja kuinka ”pakkoloman” käyttää hyödyksi. Tässä postauksessa kerronkin vähän omista tekemisistäni ja siitä, mitä kaikkea ”pakkoloman” ajalle on suunnitteilla ja kuinka aion hyödyntää sen Joona Vuoti 2.0 kehittämiseen.

Painilla ei pääse rikastumaan

Joona Vuoti teamvuoti vapaapaini

Kuten jo alustin hieman edellisessä postauksessani, urheilija ei pääse vahingossakaan rikastumaan. Rikastuminen on kaukana etenkin painin kaltaisessa pienessä lajissa, joka ei saa juurikaan televisioaikaa tai muuta julkisuutta. Jopa toimeentulosta puhuminen on liikaa, sillä käytännössä yleensä urheilija ei tienaa suoraan voitoista yhtään mitään.

Kuten monessa muussakin lajissa, myös painissa rahaa tulee ennen kaikkea sponsorisopimuksista, jotka jokainen hoitaa itse. Sopimuksessa voi olla bonuspykäliä, joiden avulla voitot voi muuttaa rahaksi, mutta toisinaan kyseessä on vain esimerkiksi kaudesta maksettava könttäsumma, jota vastaan sponsoriyritys saa näkyvyyttä. Sponsorirahat voi ottaa tuloina tai esimerkiksi rahastoida.

Toki painijaa tuetaan. Tukijoita ovat usein muun muassa oma seura ja liitto. Yleensä myös vanhemmat osallistuvat kustannuksiin melko pitkäänkin, sillä ulkopuolisten rahoittajien saaminen on vaikeaa. Nämä tukijat kuitenkin ennen kaikkea osallistuvat kustannuksiin, kuten väline-, leiri- tai harjoituskustannuksiin. Aikaa vakituisen päivätyön teolle ei ole, joten varsinainen elanto tulee hankkia muualta.  

Tässä auttaa muun muassa moderni urheilumarkkinointi ja urheilijan brändäys, joista kerron lisää seuraavassa kappaleessa!

Joona Vuoti on henkilö, mutta Team Vuoti on brändi

Nyt kun olen loukkaantuneena, on aikaa ja energiaa hieman enemmän kuin yleensä. Olenkin ottanut asiakseni käyttää ajan hyödyksi, jotta jatkossa urheileminen olisi myös taloudelliselta kannalta helpompaa kuin ennen. Itsensä brändäys ja markkinointi vaatii aikaa, vaivaa ja lukuisia sähköposteja ja kieltäytymisiä mahdollisilta yhteistyökumppaneilta. Tarvitaankin päämäärätietoista työtä sellaisen brändin luomiseen, jolla on todellista arvoa myös mahdollisille sponsoreille. Yksi hyvä keino tämän tekemiseen on tehokas viestintä.

Joona Vuoti on painija ja yksityishenkilö, mutta Team Vuoti on brändi. Team Vuoti laittaa itsensä likoon paitsi painimatolla, myös sosiaalisessa mediassa ja yhteistyökumppaneiden tapahtumissa. Erillisen brändin luominen auttaa siinä, että oman henkilökohtaisen elämän voi pitää niin yksityisenä kuin tahtoo.

Käytännössä Joona Vuoti käyttää kuntoutumisajan muun muassa koulunkäyntiin ja ennen kaikkea opiskelemisen oppimiseen, sillä ammattikorkeakoulu eroaa jonkin verran lukiosta. Lisäksi viikko-ohjelmassa ovat jalkapalloilijoiden treenit, joita vedän. Treeneissä tarkoituksena on harjoitella paininomaisesti samalla kehittäen niitä ominaisuuksia, joita paini voi jalkapalloilijalle tarjota. Koulu ja toisaalta myös treenit auttavat myös luomaan turvaverkkoa sille varalle, että painiura loppuu nopeammin kuin sen olisi tarkoitus. Tyhjän päälle jääminen ei ole kovin järkevä vaihtoehto kenellekään, vaikka toki jokainen urheilija tekee omat valintansa. 🙂

Team Vuoti keskittyy tämän ajan tekemään somea, luomaan yhteistyösuhteita, saamaan kantavaa sponsoripohjaa ja muutenkin tehostamaan varainkeruuta. Myös tiettyjen passiivisten tulonlähteiden luominen painin rinnalle on osa tätä. Lisäksi tämän nettisivun kehitys, kuten tämä blogi ja hakukoneoptimointi ovat osa brändin kehitystä. Tarkoituksena onkin yhdistää urheilijabrändi ja digitaalinen markkinointi ja myydä ne uusille yhteistyökumppaneille. Digimarkkinoinnin osaamisella ja tämän näyttämisellä sponsori saa muutakin kuin vain logon paitaan.

Suosittelenkin myös muita miettimään näitä asioita ja tekemään jotain sen eteen, että oma elämä ja talous ovat hallinnassa. Mikäli voimat eivät riitä, kannattaa hankkia joku ihminen hoitamaan näitä asioita, jotta voi itse keskittyä urheilemaan. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top