Kuntoutuspäivitys – Paini jo mahdollista!

Kuten edellisestä kuntoutuspäivityksestäni saattoi lukea, on kuntoutus edennyt hyvin, mutta painimaan en ole päässyt. Tähän on kuitenkin nyt tullut muutos, sillä viimeisimmän lääkärikäynnin jälkeen sain vihreää valoa lajiharjoittelun jatkamiseen! Paini toki tulee aloittaa rauhallisesti ja edelleen hitaasti edeten. Lue tästä postauksesta mikä kuntoutukseni tilanne on nyt!

Paini - kontaktilaji, mutta ilman kontaktia

teamvuoti_paini

Kävin röntgenissä ja kuulemassa lääkärin, sekä fysioterapeutin uusimmat mietteet kuntoutumisen etenemiseen liittyen. Kaikki oli kunnossa ja olkapään liikkuvuus palautunut jopa nopeammin kuin alunperin arveltiin. 

Sain fysioterapeutilta uusia kuntoutusliikkeitä, kuten kuminauhalla tehtäviä harjoitteita ja luvan siirtyä käyttämään pieniä painoja kuntoutuksen edistämiseksi. Omalta fysiikkavalmentajalta sain ohjeita altaassa tehtävään jumppaan ja esimerkiksi vesijuoksuun, jonka avulla kuntoa pyritään pitämään yllä.

Lisäksi kauan odotettu lupa aloittaa paini tai ainakin paininomainen harjoittelu irtosi viimein.

Painissa on se ongelma, että se on kontaktilaji. Tässä vaiheessa liian kovat otteet voivat kuitenkin tehdä vielä pahaa jälkeä ja sen vuoksi saankin tehdä vain yksinkertaisia harjoitteita, kuten jalkoihinmeno. Kevyt paini tarkoittaa tässä tapauksessa yksipuolista painia, sillä riskejä ei voida ottaa. Kuntoutus kuitenkin etenee hitaasti, mutta varmasti.

Tammikuussa tiedossa on seuraava fysiokäynti ja uusimmat ohjeet ja tilannekatsaus. Sitä ennen ei auta kuin ottaa rennosti ja nauttia joulusta!

Mikäli sinulla on kysymyksiä, joihin haluaisin vastauksen, kirjoita ne alla olevaan kommenttilaatikkoon ja palaan niihin seuraavassa postauksessani! 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top