Kuntoutuspäivitys: Kevään painikisat jo näköpiirissä

Edellinen kuntoutuspäivitys on noin kuukauden takaa ja kuntoutuksessa kuukaudella on paljon merkitystä. Siihen on mahtunut muun muassa joululoma, lepäilyä ja treeniä. Lisäksi fysioterapia on loppunut ja kevään ja kesänkin suunnitelmat on laitettu järjestykseen. Tiedossa on muun muassa ensimmäiset painikisat! Lue tämä kuntoutuspäivitys ja kuulet lisää!

Tammikuu ja paluu arkeen

team-vuoti_painikisat

Edellisessä päivityksessä tilanne oli se, että pääsin jo painimaan, mutta kontaktia ei uskaltanut vielä ottaa. Tilanne on muuttunut jonkin verran ja joulun jälkeen olen päässyt kunnolla painimaan enenevissä määrin.

Vielä pitää muistaa ottaa rennommin ja olla hieman varovainen, mutta tammikuu toi mukanaan fysioterapeutin viimeisen käynnin ja terveen paperit. Voidaankin sanoa, että oikeastaan nyt paluu arkeen on voinut kunnolla tapahtua.

Paluu arkeen on tuonut mukanaan myös kevätlukukauden alkamisen ja sitä myötä rutiinit ovat normalisoituneet. Onkin mielenkiintoista nähdä millaiseksi kevät muodostuu nyt kun ohjelmassa on niin kilpailu- kuin leirimatkojakin. Syksyllä sai keskittyä kouluun enemmän, sillä olin melkein koko ajan Helsingissä.

Painikisat jo kalenterissa

Kuten jo sanottua, kevään kalenteri on alkanut täyttyä erilaisilla matkoilla ja tapahtumilla. Tulossa on muun muassa ensimmäiset painikisat loukkaantumisen jälkeen. Ne tulevat todennäköisesti ajoittumaan huhtikuuhun ja hyvä niin.

Tässä vaiheessa tulee ottaa rauhallisesti, sillä kehityksen tulee olla ennen kaikkea nousujohteista. Tammikuun aikana kevyt tekniikkatreeni on muuuttunut kunnon painimatseiksi. Lisäksi mukana on koko kuntoutuksen ajan kulkenut punttitreeni. Loukkaantumisella ja leikkauksella on kuitenkin ollut oma vaikutuksensa painikuntoon.

Tällä hetkellä kuntotestit osoittavat, että nopeus ja räjähtävyys ovat samalla tasolla kuin aina ennenkin, mutta lihaskunto ja liikkuvuus vaativat työtä. Puntilla käyminen jäykistää ja venyttelyyn pitää kiinnittää erityistä huomiota. Huhtikuuhun tuleekin valmistautua hyvällä perustreenillä ja lihaskuntoa ja liikkuvuutta edelleen parantaen.

Vuoden päätavoite on kuitenkin tulossa vasta lokakuussa, jolloin vuorossa on Tampereella järjestettävät painin U23 MM-kilpailut 2023. Aikaa siis on ja kesällä kuntoa päästään toivottavasti hiomaan kansainvälisissä tunnelmissa kovia eurooppalaisia vastustajia vastaan. MM-turnaukseen valmistaudun fysiikkavalmentajan, omien lajivalmentajien ja nyt myös henkistä puolta valmentavien tahojen ohjauksessa.

Kesän treenileirien mahdollistamista varten myynnissä on edelleen näkyvyyttä yrityksille. Näkyvyyspaketit löydät täältä. Kesän suunnitelmista kuitenkin lisää vielä myöhemmin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top