Kuntoutuspäivitys | Painiliitto & valmennus ovat lyöneet kesän suunnitelmat lukkoon

Painiliitto järjestää syksyllä painin mm-kisat 2023 U23 ikäisille. Kotiturnauksen lähestyminen tuo oman mausteensa kesän ja syksyn suunnitelmiin, sillä elämä tulee aikalailla rytmittää turnaukseen valmistautumisen mukaan. Kuntoutus on hyvällä mallilla ja loppusuoralla kaikin puolin. Lue tästä viimeinen kuntoutuspäivitys!

Kuntoutus on tulossa päätökseen

teamvuoti_painiliitto

Pitkä kuntoutusjakso on nyt tulossa päätökseen, sillä ensimmäiset kisat häämöttävät ja fyysiset ominaisuudet alkavat olla ennallaan. Nyt voin painia jo täyttä painia, eikä minun tarvitse enää oikeastaan varoa ollenkaan.

Nyt huhtikuulla olin Virossa Kohtla-Järvellä aikuisten EM-kilpailuihin valmistavalla leirillä muiden mukana. Joitain tuntemuksia vielä saattaa olla, mutta se ei enää haittaa. Kisoihin en vielä osallistunut, mutta nekin ovat tiedossa piakkoin.

Kohtla-Järvellä seura oli kovatasoista ja paini kovaa, mutta pärjäsin hyvin, eikä takapakkia tullut. Nyt katseet onkin suunnattu 28.-29.4 Belgiassa järjestettävään turnaukseen, jossa olisi tarkoitus päästä kisamolskille saakka.

Edellisen kerran kilpailin heinäkuussa eli alla on pitkä tauko, mutta testien mukaan kunto on hyvä ja paluu normaaliin kisarytmiin ajankohtainen. Toki kesätauko puskee jo päälle, mutta kesällä ei ehdi paljoa lomailla, sillä ohjelmassa on kovat leiritykset ja kisakuntoon valmistava treenitahti. Kaiken kaikkiaan nyt voi todeta, että kuntoutumispäivitykset ovat tässä ja katseet käännetään kohti ensi syksyä ja kotikisoja!

Painiliitto & MM-kisat määrittelevät syksyn kulun

Painiliitto järjestää MM-kotikisat U23 sarjassa lokakuussa 2023. Tarkoituksena olisi napata edustuspaikka vapaapainin puolella ja siihen tähdätään nyt kaikin keinoin. Käytännössä arkena se tarkoittaa punttitreeniä, painitreeniä ja oheistreenejä valmennustiimin ohjeiden mukaan ja lisäksi loppukevään ja kesän aikana tulee useita ulkomaanleirityksiä ja turnauksia. Käytännössä vastustajia tulee hakea ulkomailta, jotta kunto olisi syksyllä kansainvälistä tasoa.

Toukokuussa ohjelmassa on kotimaan leiri ja lisäksi käyn kreikkalais-roomalaisen SM-kisoissa hakemassa kisatuntumaa. Kesäkuussa on tarkoitus mennä Georgiaan pariksi viikkoa ja heinäkuussa on ohjelmassa miesten UWW-turnaus ja leiri Espanjassa. Lisäksi heinäkuun lopussa on Helsingissä leiri.

Kesällä on tulossa paljon ohjelmaa ja ulkomaanmatkoja, eikä kesätöihin oikein ehdi. Opintoja teen omaan tahtiin kesälläkin, jotta pystyn rauhoittamaan syksyä ja toisaalta saan opintotuet jotta taloudellinen tilanne on hieman helpompi. Ylimääräisiä kuluja, kuten leirityksiä varten pitää kuitenkin etsiä lisärahoitusta. Sitä teen muun muassa näkyvyysmarkkinoinnin keinoin.

Kaiken kaikkiaan tilanne on siis hyvä, sillä paini ja muu elämä on balanssissa ja pääsen keskittymään kotikisoihin täysillä. Kunto on hyvä, kuntoutus ohi ja päämäärä selvä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top