Painimatka Georgiassa | Maailman huippujen opissa

Olin 12-23.6. ensimmäistä kertaa Georgiassa painimassa. Vietimme alkuun viisi päivää Gorin kaupungissa. Kaupunki on tunnettu kamppailusta ja sieltä onkin kotoisin lukuisia huippupainijoita. Myös itse Josif Stalinin on syntynyt siellä ja kerkesimmekin myös vierailemaan hänelle omistetussa museossa. Gori oli hieno paikka aloittaa painimatka Georgiassa.

teamvuoti_painimatka_georgia

Leiri ei ollut pelkästään erityinen sijainniltaan, vaan myös ohjelmaltaan. Pääsimme treenaamaan painia kaksinkertaisen olympiamitalistin ja kolminkertaisen maailmanmestarin Geno Petriashvili luokse. Treenipäivät eivät kuitenkaan olleet pelkkää painia. Ohjelmassa oli myös paljon voimaharjoittelua ja hikistä juoksua läheisillä vuorilla.

Gorin jälkeen suuntasimme Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin. Siellä meillä oli tarkoitus viettää viimeinen viikko leiristä. Viikonloppu oli omistettu turistihommille, ja pääsimme tutustumaan Georgian rikkaaseen kulttuuriin, erinomaiseen ruokaan ja kauniisiin nähtävyyksiin.

Treenipuitteet olivat Tbiliksessä viimeisen päälle. Kun saavuimme ensimmäistä kertaa painisalille, tuttuja naamoja oli paljon. Arvokisamitalisteja jokaisesta ikäluokasta sekä tunnettuja valmentajia. Georgialainen treenikulttuuri tuli myös tutuksi. Ensimmäiset treenit täytyi ottaa nuorempien ja kevyempien kanssa, jotta valmentajat näkivät, että pystymme painimaan myös “parempien” kanssa.


Harjoittelun ohella kerkesimme käydä kokemassa paikallista elämää vierailemalla muun muassa paikallisessa kylpylässä. Se oli eksoottinen kokemus, jota suosittelen kaikille. Se auttoi rentoutumaan ja palautumaan rankoista harjoituksista.

Nyt olemme palanneet takaisin arkeen ja Suomeen. Painimatka oli kertakaikkiaan onnistunut. Treenit kulki sekä ruoka oli herkullista. Nyt on aika levätä, mutta seuraava reissu on laitettu jo kalenteriin. Kiitos -Gori, Tbilisi, Georgia ja näkemiin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top